Pregatirea mobilitatilor

4 comentarii:

  1. În perioada 06-10.02.2017, cinci cadre didactice din şcoala noastră (Prepeliță Nicoleta, Iordache Simona Ionela, Dima Margareta Iulia, Forgaci Maria , Hriscu Gina Lili) vor participa la cursul Task based learning/Invățarea bazată pe sarcini, organizat de ICT International în Praga, Cehia.
    Cursul de formare propus de International Training Centre din Praga, ofera cursanților oportunitatea formării unor noi competențe de predare-învățare, capabile să asigure șanse egale în educație tuturor elevilor dar și conștientizarea și asumarea diversității europene și interculturalității de către cadrele didactice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Începand din anul 2016, la Şcoala Gimnazială "Ion Simionescu" Iaşi se derulează proiectul ,,Asigurarea egalității de șanse elevilor aflați în situație de risc pentru prevenirea abandonului școlar, prin dezvoltarea rețelei de profesioniști implicați în educatie”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus Plus, KA1 - mobilitatea cadrelor didactice în scop educaţional.
    In perioada 19-23 iunie 2017 cinci cadre didactice de la Scoala Gimnazialan,,Ion Simionescu" (Buzila Mirela, Nechifor Anca Oana, Istrate Nicoleta, Pasca Magda, Chinan Ramona Lacramioara) vor participa la cursul de perfectionare ,,Change Making Educators"/Educatorii- promotori ai schimbarii, este oferit de Organizatia Future Balloons din Figuiera de Foz-Portugalia, o companie orientata spre a oferi cursuri de perfectionare cadrelor didactice, dar si consultanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cursul de perfectionare ,,Change Making Educators"/Educatorii- promotori ai schimbarii, este oferit de Organizatia Future Balloons din Figuiera de Foz-Portugalia, o companie orientata spre a oferi cursuri de perfectionare cadrelor didactice, dar si consultanta. Cursul va sprijini pe cei 5 participanti sa acumuleze cunostintele si experienta practica necesare transformarii lor in dezvoltatori ai unor contexte educationale sustenabile, sa fie capabili sa initieze propriile proiecte educative, utilizand instrumente inovatoare (prototipul, vizualizarea, WAAL s.a.) care sa asigure sprijinirea copiilor vulnerabili, accesul egal la educatie si prevenirea abandonului.

      Ștergere
  3. Pregatirea participantilor
    In vederea realizarii unor activitati de formare profesionala eficiente, am elaborat un plan de pregatire a participantilor.
    Participantii la mobilitati vor completa, inainte de inceperea cursurilor, un CV Europass si un chestionar detaliat, pentru a indica nivelul de experienta si de pregatire, precum si grupurile de varsta sau categoriile de copii la care predau. Aceste documente vor fi utilizate pe plan intern in procesul de selectie a participantilor la mobilitati, fiind apoi transmise si organizatorilor cursurilor pentru a-si adapta o serie de prezentari, strategii, metode la o serie de trasaturi specifice grupului (varsta elevilor la care se preda, specialitatea cursantilor, caracteristicile grupurilor de copii vulnerabili, nivelul de cunoastere a limbii engleze si IT s.a.)
    Participantii pregatesc, pentru a prezenta in cadrul mobilitatilor, propria contributie la progresul institutiei si modul de predare a materiei lor, pentru a realiza comparatii cu alte sisteme de predare din tarile europene participante la cursurile de formare. Fiecare participant are obligatia sa studieze, in prealabil, bibliografia recomandata de catre organizatorii cursurilor de formare.
    Pregatirea generala
    Cursantii vor studia o serie de materiale sugerate de traineri si vor pregati propria contributie la discutii cu privire la compararea strategiilor de predare utilizate la clasele proprii cu stilurile de predare din diverse tari europene rparticipante la curs. Vor studia si o bibliografie minimala pe tema cursului la care participa si vor pregati exemple practice pe care le vor putea prezenta in cadrul workshop-urilor, pentru realizarea transferului /schimbului de informatii si experiente intre membrii cursului, care provin din mai multe tari europene. Pe baza studierii bibliografiei minimale, vor alcatui o lista de intrebari si de probleme la care asteapta sugestii, informatii, exemple practice.
    Pregatirea lingvistica
    Planul de pregatire lingvistica cuprinde inscrierea/participarea la cursuri de invatare intensiva a limbii engleze de catre participantii la mobilitati. Perfectionarea se va face de catre formatori de la CCD Iasi, incepand din luna august 2016 dar si prin intermediul platformei online Erasmus + care ofera suport lingvistic tuturor beneficiarilor. Din totalul de 11 cadre didactice participante la mobilitati, 7 cadre sunt interesate sa se inscrie la cursuri de perfectionare pentru sporirea performantelor de comunicare in limba engleza. Aceste cadre didactice vor utiliza si platforma online Erasmus + care ofera suportul lingvistic ,,Online Linguistic Support".
    Profesorul de limba engleza implicat in proiect va fi prezent la fiecare mobilitate pentru a usura intelegerea/comunicarea/schimbul de experienta si vor sprijini programul de perfectionare lingvistica realizat in mod oficial prin CCD, prin activitati de suport permanent pentru cadrele didactice care participa la moblilitati.
    Pregatirea culturala
    Planul de pregatire culturala prevede ca inaintea fiecarei mobilitati sa realizam cateva intalniri a tuturor participantilor la mobilitate pentru a realiza o prezentare sumara a legislatiei tarii in care se desfasoara cursul de formare, a normelor morale, a cutumei, a obiceiurilor religioase samd. pentru a ne integra armonios in cultura si civilizatia poporului tarii gazda. Vom solicita formatorilor relatii despre ceilalti cursanti care ne vor fi colegi, pentru a ne pregati in acelasi sens.
    Activitatile de pregatire culturala vor fi realizate de catre toti participantii la fiecare mobilitate iar calitatea pregatirii va fi monitorizata de coordonatorul proiectului (prof. Prepelita Nicoleta) care va participa la toate mobilitatile si isi va asuma si atributiile de monitorizare a activitatilor legate de proiect.

    RăspundețiȘtergere